Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 9 apr. 2020 t/m 31 mrt. 2021.

Tuinverlichting

Kijk wat buitenlicht kan doen

Zonder licht zien we de wereld waarin we leven niet. Licht is onmisbaar, binnen én buiten. Er wordt tegenwoordig veel tijd besteed aan de buitenverlichting. De buitenverlichting moet effectief zijn en sfeervol. De basis voor het lichtplan vormt het tuinontwerp met daarop de belangrijkste onderdelen van de tuin, zoals terras, tuinpad, deuren, schutting, bloembak, vijver, ornamenten en beplanting. Daarna wordt de toepassing van de buitenverlichting bepaalt.

Wilt u ook meer genieten van uw tuin

Op basis van uw wensen bepaald u wat voor type buitenverlichting u wilt gebruiken. Veel buitenverlichting kunt u verwerken in bijvoorbeeld sierbestrating, hout, gazon, grind of siersplit. Bovengrondse buitenverlichting kan toegepast worden als sfeermaker op uw terras, als begeleidende buitenverlichting langs een tuinpad of in een border. Wandverlichting is niet alleen toepasbaar naast de voor- en schuurdeur maar naast openslaande tuindeuren of repeterend op een schutting. Bijzondere plekken en objecten uitlichten kan perfect met spots. Functionele verlichting voor duidelijk zicht bij de oprit, trap, het tuinpad en als inbraakpreventie. Accent verlichting bij onderdelen die extra aandacht verdienen, zoals een ornament, struik of boom. Sfeerverlichting voor de juiste subtiele sfeer bij bijvoorbeeld terras of zithoek. Varieer in hoogte voor meer dieptewerking.

12 volt of 220 volt

Er is tuinverlichting verkrijgbaar op basis van 12 volt en 240 volt. Voor de installatie van verlichting op basis van 240 volt is een gecertificeerde elektricien nodig. 

Led, duurzaam en energiezuinig

LED buitenverlichting heeft de afgelopen jaren een enorme verbetering in efficiency doorgemaakt en is inmiddels ook voor het verlichten van de buitenruimte de meest duurzame en energiezuinige optie. Hoewel in aanschafprijs (nog) vaak duurder, blijkt LED buitenverlichting in de meeste gevallen onder aan de streep toch voordeliger te zijn. Omdat LED minder energie verbruikt dan een traditionele lichtbron kunt u over het algemeen uit de voeten met een goedkopere transformator en kabel*. Door het lagere energieverbruik zal daarnaast ook de energierekening lager uitvallen. En omdat de levensduur van LED vele malen langer is dan die van de traditionele lichtbronnen, heeft u bij LED armaturen geen kosten voor het vervangen van de lichtbron.

Uw lichtplan

Het is praktisch om een plattergrond van de tuin te maken inclusief maten. Hierdoor krijgt u een beter overzicht, ziet u uit welke elementen de tuin bestaat en kunt u gaan bepalen waar eventueel buitenverlichting toegepast kan worden. Onze Garden Stones & Basics vestigingen helpen u graag adviseren bij uw keuze buitenverlichting.

Bij uw Garden Stones @ Basics vestiging kunnen zij u alles uitleggen over de verschillende soorten tuinverlichting, welke verkrijgbaar zijn in diverse modellen.
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment