Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 9 apr. 2020 t/m 31 mrt. 2021.

Kunstgras

Huisje, Boompje, Beestje
In ons drukke bestaan vinden we het steeds belangrijker om te kunnen genieten van onze vrije tijd en het gezin. Niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis willen we genieten en ontspannen. Een tuin of dakterras kan dan een verlengstuk worden van uw huis. Er gaat niets boven de geur van vers gemaaid gras, maar wanneer je in de groei twee keer per week moet maaien om het mooi te houden, dan kent gras nog meer nadelen: bemesten, teveel of te weinig water, bruine plekken, mos en allergieën. Kunstgras is overal toepasbaar. In uw tuin ,maar ook op uw  balkon of dakterras. Kunstgras heeft minimaal onderhoud: nooit meer bemesten, maaien, onkruid trekken of kantjes afsteken. Uw tuin ziet er altijd groen en mooi uit. Een mooi verzorgd siergazon doet uw terras erom heen of uw beplanting nog mooier tot zijn recht komen. Een ideale speelplek voor kinderen, bij uw thuis of zelfs op uw vaste plek op de camping of vakantiewoning. Een droom voor U en vooral uw kinderen!

De tuinprofessional en kunstgras
Kunstgras is in veel soorten verkrijgbaar. Alle soorten kunstgras bieden in principe de onderhoudsvoordelen. Waar u als tuinprofessional extra aandacht aan dient te schenken is het gebruiksplezier. Voor de particulier is het ook belangrijk dat het kunstgras mooi, zacht en veilig is. Vaak wordt dit niet expliciet genoemd bij de aanvraag maar u dient hier wel rekening mee te houden. Net als voorkeuren in kleur en structuur van andere tuinmaterialen, zoals bestrating en hout, heeft ook iedere particulier voorkeur voor kleur en zachtheid. Vooraf overleg over het type kunstgras raden wij ten zeerste aan.

Lange of korte grasvezel?
Sierkunstgras heeft een grasspriet variërend van 25mm tot 45mm hoog. In het algemeen geldt hoe hoger de grasspriet, hoe zachter het kunstgras. Ook ziet dit er natuurlijker uit. Een nadeel van een hogere grasspriet is dat deze eerder plat gaat liggen. 

Wel of geen instrooizand?
Bij intensief gebruik is aanvullend gebruik van instrooizand wenselijk. Het zand geeft stabiliteit en beschermt de grasmat. Hierdoor kunnen geen rimpels of plooien ontstaan bij het gebruik. Wij adviseren altijd zand in te strooien (uitgezonderd bij binnengebruik). Dat komt uiteindelijk de levensduur van het kunstgras ten goede. 

Kunstgras is breed toepasbaar. U kunt hierbij denken aan:

  • Tuin, balkon en terras
  • Speel- en sportveldjes
  • Groendak c.q. dakbedekking
  • Binnenshuis op slaapkamer of zolder
  • Groenstroken, rotondes en bermen

Bij uw Garden Stones @ Basics vestiging kunnen zij u alles uitleggen over de verschillende soorten kunstgras en de aanleg van kunstgras. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment