Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 9 apr. 2020 t/m 31 mrt. 2021.

Zand en invoegzand

Zand en invoegzand


Ophoogzand wordt gebruikt voor ophogingen, aanvullingen en funderingen in de wegenbouw, de aanleg van bouwterreinen etc. Het is fijn zand dat goed verdichtbaar is. Hierdoor ontstaat een stabiele ondergrond om wegen aan te leggen of te bouwen.

Brekerzand wordt gebruikt als straatlaag waar de stenen en klinkers in gestraat worden en voor het invegen van bestratingen zoals klinkers. Brekerzand heeft een hoge haakweerstand wat er voor zorgt dat bestratingen goed blijven liggen nadat het ingeveegd is.

Zilverzand wordt net als brekerzand, gebruikt om straatwerk mee in te vegen. Zilverzand geeft geen krassen op uw bestrating, en wordt daarom veelal gebruikt voor tussen natuursteen, siertegels en strakke bestrating

GatorSand XP

GatorSand XP is voegzand dat kan worden toegepast in voegen van 2 tot 40 mm. Op de juiste manier aangebracht levert dit een waterdoorlatende elastische voeg op waarin onkruid geen kans heeft. Het voegzand dient nauwkeurig te worden aangebracht volgens de meegeleverde gebruiksaanwijzing en zorgt jarenlang voor een onkruidvrije bestrating. Het is in enkele kleuren leverbaar.

Eurostone polymeerzand

Eurostone, sterk verwant aan GatorSand XP,  is een unieke mix van polymeren en gekalibreerd zand. Eurostone is waterwerend en wordt op vrijwel identieke wijze aangebracht als GatorSand XP. Het zal, indien op de juiste wijze verwerkt, hard worden waardoor de tegels goed op hun plaats blijven en onkruid en ongedierte geen kans krijgen.Ook Eurostone polymeerzand is in enkele kleuren leverbaar.


Bij uw Garden Stones @ Basics vestiging kunnen zij u alles uitleggen over de verschillende soorten invoegzand.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Siergrind, siersplit en zand